Translate

יום חמישי, 24 בפברואר 2011

סלט שעועית לבנה - מתכון יווני

המתכון של בילי מסלוניקי

המצרכים: (אפשר להכפיל את הכמויות למספר סועדים גדול)
1 כוס שעועית לבנה יבשה
1 בצל גדול
2 ביצים קשות (אפשר גם בלי)
פטרוזיליה
לתיבול: מלח, פלפל, שמן זית ולימון

הוראות הכנה:
משרים את השעועית למשך הלילה (או 5-6 שעות לפני ההכנה)
שוטפים היטב את השעועית ומבשלים במים עד שהשעועית מתרככת, אבל לא יותר מידי
(המים צריכים לכסות את השעועית)
מסננים את המים ומקררים

פורסים את הבצל לגלגלים דקים
חותכים את הביצים הקשות לקוביות
מערבבים ביחד עם השעועית
מתבלים: פטרוזיליה, שמן זית, מלח, פלפל ולימון

ובתיאבון!

טיפים:
*את השעועית כדאי לשטוף היטב מספר פעמים לפני ההשריה
*להוסיף 1/2 גזר למים בזמן ההשריה




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה