המתכון של אלה
4 תפו"א בגודל בינוני (מבושל)
2-3 גזר (מבושל)
6-7 ביצים קשות
אפונה- קופסת שימורים
5-6 מלפפונים חמוצים
בצל גדול
בצל ירוק
נקניק (רצוי עגל, אפשר גם סוגים אחרים)
שמיר (אפשר גם פטרוזיליה)
לתבל ב: מלח ופלפל ולהוסיף מיונז
הוראות הכנה: מבשלים את הגזר, תפו"א וביצים
חותכים את כל המרכיבים לקוביות קטנות
מתבלים, מערבבים ובתיאבון.
קצת היסטוריה: סלט אוליבייה מאז 1860
ממציא הסלט הוא לוסיין אוליבייה, מי שהיה השף של מסעדת ההרמיטאז' המפורסמת במוסקבה.
המתכון המקורי נשאר סודי ולא נחשף מעולם,
אך עם השנים התפתחו גרסאות שונות לסלט זה והמרכיבים השתנו,
בין היתר גם בגלל עונות השנה (לא בכל עונה ניתן היה להשיג את כל המרכיבים)
סלט אוליבייה נקרא גם סלט "חורפי" וברוסיה נהוג להגיש אותו בארוחת הסילבסטר (ראש השנה האזרחי)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה